04.11.2023.

U Đurđevcu započeo stručni skup na temu zbrinjavanja rana u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Kongres 8


U prostorijama đurđevačkog Doma kulture danas je započeo stručni skup "Kronične rane jučer, danas, sutra"koji je okupio djelatnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, liječnike, medicinske sestre i tehničare. Skup su organizirali dr. Ivica Jendrašic, specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije i subspecijalist traumatologije i dr. Jagoda Gašpari,  a u Đurđevac su došli i renomirani predavači i gosti iz cijele Hrvatske. Otvorenju skupa prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, županijska pročelnica Melita Ivančić te ravnateljice Doma zdravlja KKŽ, Zavoda za hitnu medicinu KKŽ i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Mirjana Hanžeković, Zlatica Kučko Gudelj i Željka Koluder Vlahinja.

„Ovo je prvi skup ovakvog obima i s temom o zbrinjavanju rana koji je organiziran u našoj županiji. Tečaj je zamišljen kao kombinacija predavanja i radionica, pojasnio je dr. Jendrašic. Pozdravnim govorima su se obratili i zamjenik Ljubić i gradonačelnik Janči koji su istaknuli važnost edukacija u zdravstvenom sektoru te razmjenu iskustava u svim granama medicine kako bi medicinska skrb i usluga prema pacijentima bila na što višoj kvalitativnoj razini.

Kongres 5

Edukacija se sastoji od 20-ak predavanja i osam radionica, a vode ih više od 20 govornika i demonstratora. Tečaj je namijenjen prvenstveno djelatnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, patronažnoj službi, zdravstvenoj njezi u kući i domovima za starije i nemoćne osobe gdje su takvi problemi najčešći.

Uz stručni skup, sudionici u Domu kulture mogu razgledati i izložbu fotografija dr. Darka Kekelja, člana Foto kino kluba Picok iz Đurđevca.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana

Read 709 times