06.11.2023.

Zaklada HGK-Županijske komore Koprivnica objavila Natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Published in Novosti

OLD.no image


Zaklada HGK-Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije nižeg socio-ekonomskog statusa za akademsku godinu 2023./2024. temeljem kojeg će se dodijeliti 5 stipendija u iznosu od  200,00 eura mjesečno/2.400,00 eura godišnjedo završetka studija uz uvjet redovnog upisa naredne godine, a u skladu s ugovorom koji će stipendist sklopiti sa Zakladom.

Pravo na dodjelu stipendije i novčane pomoći imaju redovni studenti koji se školuju na stručnom studiju, preddiplomskom studiju, diplomskom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju te specijalističkom diplomskom stručnom studiju s neprekidno prijavljenim prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju od 2 godine prije dana podnošenja prijave za stipendiju te koji redovno i uredno ispunjavaju svoje obveze, odnosno da su upisani bez ponavljanja godine studija.

Kandidatima za dodjelu stipendija i novčane pomoći koji su ispunili navedene kriterije, vrednuje se socio-ekonomski status i uspjeh u školovanju ili studiju.

Za prijavu na natječaj, uz popunjeni propisan obrazac prijave za stipendiju s izjavom o članovima zajedničkog kućanstva, dostavlja se:

-       životopis

-       dokaz o hrvatskom državljanstvu (kopija domovnice ili osobne iskaznice)

-       dokaz o prebivalištu (uvjerenje o prebivalištu ili elektronički zapis o prebivalištu ne stariji od dana objave natječaja)

-       potvrda visokoškolske ustanove o redovnom upisu u akademsku godinu 2023./2024.

-       prijepis ocjena iz prethodne školske ili akademske godine

-       potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za sve članove kućanstva za prethodna tri mjeseca prije podnošenja prijave za dodjelu stipendije

-       ako je bez jednog ili oba roditelja, izvadak iz matice rođenih za studenta i izvadak iz matice umrlih za roditelja

-       potvrda nadležnog tijela da je student osoba s težim invaliditetom prema posebnom propisu.

Prijava za dodjelu stipendije dostavlja se poštom na adresu:

ZAKLADA HGK-ŽUPANIJSKE KOMORE KOPRIVNICA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA

Frankopanska ulica 3, 48000 Koprivnica

(s naznakom: „za stipendiju“)

na obrascu koji se može dobiti na adresi Zaklade odnosno preuzeti s Internet stranice https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica.

Prijava za dodjelu stipendije sa svom dokaznom dokumentacijom može se dostaviti i elektroničkim putem na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. pri čemu se svi prilozi dostavljaju unutar istog e-maila.

Prijave za dodjelu stipendije dostavljaju se najkasnije do 19. studenoga 2023. godine u 23:59 sati, a sve dodatne informacije vezane za prijavu na Natječaj mogu se dobiti putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

pdfNatječaj_Zaklada_2023.pdf

docxPrijava_i_izjava_o_članovima_zajedničkog_kućanstva.docx

Read 628 times