28.12.2023.

Humanitarni koncert „10 godina bez maestra“ ispunio dvoranu koprivničke Srednje škole

Published in Novosti

271223 Humanitarni koncert 10 godina bez maestra Krese Lukacica 47


Humanitarni tamburaški koncert „10 godina bez maestra“ u spomen na Krešu Lukačića, koji se održao jučer, u srijedu 27. prosinca  još jednom je pokazao veliko srce stanovnika Koprivničko-križevačke županije koji su ispunili dvoranu Srednje škole u Koprivnici te na taj način odali počast maestru Lukačiću, ali i prikupili sredstva za Ligu protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Riječi zahvale svima koji su se odazvali, uputili su i župan Darko Koren te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji su u prigodnim govorima istaknuli važnost čuvanja sjećanja na ljude koji su svojim opusom zadužili ovaj prostor te dodali kako će prikupljena novčana sredstva dobro doći u borbi protiv zloćudnih bolesti, zahvalivši pri tome Županijskoj Ligi protiv raka na svemu što čini u očuvanju zdravlja stanovnika.

271223 Humanitarni koncert 10 godina bez maestra Krese Lukacica 16

Inicijatori koncerta su bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka i obitelj Lukačić, a organizator je spomenuta Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, partner Podravka d.d., a podršku u organizaciji pružili su i braniteljske udruge s područja županije, Srednja škola Koprivnica, HDS ZAMP, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, sponzori i drugi uključeni.

Sva sredstva koja su prikupljena na koncertu, kao i u kampanji koja traje do 14. ožujka 2024. godine, namijenjena su za kupnju prijenosne ultrazvučne sonde i pribora koji ide uz nju, a koja je od iznimne važnost za pravovremenu dijagnostiku.

271223 Humanitarni koncert 10 godina bez maestra Krese Lukacica 18

 Za kampanju je otvoren i podračun Lige protiv raka KKŽ IBAN HR 4123860021552009426, kod Podravske banke Koprivnica, na koji građani mogu uplatiti donacije, a cijena uređaja je 10 tisuća eura.

Izvor fotografija: drava.info

Služba ureda župana

Read 729 times