25.01.2024.

Županijski Savjeta za socijalnu skrb održao konstituirajuću sjednicu

Savjet za socijalu 14


U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 24. siječnja je održana konstituirajuća sjednica Savjeta za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji. Sjednicu kojoj su prisustvovali  zamjenik župana Ratimir Ljubić i po ovlaštenju župana pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek, vodila je predsjednica Savjeta Maja Blažek koja je članove uvodno upoznala s radom i zadaćom Savjeta, posebno obvezom predlaganja socijalnog plana za područje županije Županijskoj skupštini.

Savjet za socijalu 1

Članovi Savjeta su potom usvojili prijedlog imenovanja zamjenice predsjednice pa će tako tu dužnost obnašati ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja. Nakon izbora, pomoćnica ravnateljice PORA Regionalne razvojne agencije Senada Ranilović je održala prezentaciju natječaja „Izrada županijskih socijalnih planova“ za jedinice regionalne (područne) samouprave. PORA će biti uključena u projekt kao podrška prilikom prijave i provođenja projekta, a iznos koji Koprivničko-križevačkoj županije može biti dodijeljen iz Europskog socijalnog fonda je 70.000,00 eura.

Savjet za socijalu 6

Dodajmo kako je Savjet za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji osnovan radi planiranja i razvoja mreže socijalnih usluga i ostvarivanje prava, obaveza, mjera i ciljeva socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije.

Savjet za socijalu 15

Broji petnaest članova iz redova Hrvatskog zavoda za socijalni rad, domova, socijalne skrbi, centara za pomoć u kući te drugih pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi, ustanova iz područja obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja, strukovnih komora i udruga te udruga za promicanje prava korisnika socijalne skrbi.

 

Služba ureda župana

Read 910 times