20.02.2024.

Učenica koprivničke Gimnazije izabrana u hrvatsku reprezentaciju na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi

424594859 297564906668178 7197189450635553774 n


Jana Salajec, učenica 3.d razreda Gimnazije Fran Galović Koprivnica odabrana je za članicu hrvatske reprezentacije na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi (EOES – European Olympiad of Experimental Science).

Taj veliki uspjeh ostvarila je nakon što je kao visoko rangirana na prošlogodišnjem natjecanju iz kemije prošla zahtjevno na testiranje na PMF-u u Zagrebu. Nakon dva kruga testiranja održanih u zgradi Kemijskog odsjeka PMF-a u Zagrebu, Janu su izabrali da u timu s još petero učenika (dvije ekipe po tri učenika) predstavlja Republiku Hrvatsku na Olimpijadi u Luksemburgu od 7. do 14. travnja.

Dosad je iz koprivničke Gimnazije na olimpijadama iz znanja sudjelovalo sedam učenika, a na prostoru Koprivničko-križevačke županije u posljednjih sto godina bilo je svega četrdesetak olimpijaca, bilo iz znanja, bilo iz sporta i Jana je jedna od njih.

Razgovor s Janom koji su snimili njezini kolege iz razreda možete vidjeti na poveznici: https://youtu.be/ydUsEs0icz4

„Čestitamo joj na svom njezinom zalaganju, trudu i uspjehu. Velika je stvar što je uopće dobila priliku da predstavlja prvenstveno sebe, ali i svoju školu i državu na međunarodnoj olimpijadi. Želimo joj puno sreće i uspjeha! Bez potpore Osnivača i zajednice te zajedničke sinergije GFG KC ne bi mogla ostvarivati sve do sada postignute rezultate i projekte i planirati nove“, poručio je ravnatelj škole Vjekoslav Robotić.

Čestitamo JAni i želimo joj mnogo uspjeha na predstojećoj olimpijadi!

Izvor: GFG KC; KKŽ

Služba ureda župana

Read 334 times