21.03.2024.

Županijska Zajednica umirovljenika održala skupštinu

20240320 112317


U Koprivnici je u srijedu, 20. ožujka održana Izvještajna Skupština Zajednice umirovljenika Koprivničko-križevačke županije kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik župana je naglasio konstruktivnu suradnju s umirovljeničkim udrugama i Savjetom umirovljenika KKŽ  te pohvalio rad Zajednice istaknuvši kako Županija u kontinuitetu provodi proaktivnu socijalnu politiku te poboljšava uvjete života za umirovljeničku populaciju.

20240320 114731

Ponajviše je to vidljivo kroz naše brojne programe, od osiguranja specijalističko-konzilijarne zaštite,  subvencioniranja autobusnog prijevoza, osiguranja sredstava za program dnevnih boravaka u sva tri županijska grada,  zatim usluge pomoći u kući koja se provodi u suradnji s lokalnom zajednicom i udrugama, subvencioniranjem smještaja u privatne domove za starije, na području naše, ali i izvan županije te sufinanciranjem raznih programa umirovljeničkih udruga. Županija će i dalje podržavati vaše programe i biti partner“, poručio je zamjenik Ljubić.     

20240320 114536

Zahvalu Županiji na pomoći uputio je predsjednik Zajednice Tomo Jozek koji je naglasio kako Zajednica koja trenutno okuplja 8 umirovljeničkih udruga  s područja županije nastoji svojim radom pratiti sve potrebe umirovljeničke populacije te ostvariti najbolje uvjete za „zlatnu generaciju“.

Sjednici su uz zamjenika župana prisustvovali i predsjednik Županijskog Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi Željko Pintar te predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna.

Služba ureda župana

Read 227 times