09.05.2024.

Župan održao prijem za vatrogasce, potpisani ugovori za nabavu vatrogasne opreme

Prijem za vatrogasce 20


U prostorijama Županijske uprave danas je povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana održan prijem župana Darka Korena za vatrogasce s područja naše županije. Županovom prijemu su prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš i zapovjednik Zvonimir Habijan te predstavnici  vatrogasnih zajednica općina, gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Prijem za vatrogasce 21

Župan Koren je uputio čestitku vatrogascima te istaknuo kako su oni jamac sigurnosti građana što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg Županija toliko i ulaže u razvoj vatrogastva. Vatrogastvo krasi humanost, društvena angažiranost, rad za opće dobro, pomoć u nesreći i prijateljstvo, a to su odlike su koje treba njegovati i cijeniti, poručio je župan te dodao  kako je županijski vatrogasni sustav sa svim svojim sastavnicama na najvišoj operativnoj i kvalitativnoj razini, kako i priliči jednoj od najvatrogasnijih županija u državi.

Prijem za vatrogasce 2

„Dokazali ste se u brojnim teškim situacijama na čemu smo vam iznimno zahvalni. U kontinuitetu pratimo potrebe Županijske Vatrogasne zajednice, a ove smo godine vatrogastvo podržali sa 180.590 eura što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 32 tisuće eura. Dodatno osnažujemo županijski sustav civilne zaštite kroz projekt Centra zaštite i spašavanja za što pripremamo projektno-tehničku dokumentaciju koja je u završnoj fazi“, kazao je župan te zahvalio članovima Vatrogasne zajednice KKŽ na požrtvovnosti i predanosti uz želje za što manje intervencija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš istaknuo je sinergiju Županije i Vatrogasne zajednice u nastojanjima da vatrogastvo još bolje funkcionira.

Prijem za vatrogasce 8

„Danas potpisujemo ugovore vrijedne gotovo 55 tisuća eura kojima ćemo nabaviti opremu i nekoliko vozila, a sve će to poboljšati kvalitetu zaštite naših građana. Drago mi je da 1500 djece i mladeži sudjeluje u vatrogastvu te imamo 2130 operativnih vatrogasaca u županiji. To je snaga koja je bila vidljiva na terenu tijekom svih nepogoda koje su pogodile našu županiju. Vatrogasci su jamac sigurnosti te kroz novu opremu ulažemo u njihovu sigurnost“, istaknuo je predsjednik Palaš.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan istaknuo je kako u prošlogodišnjoj poplavi u županiji bilo angažirano 1798 vatrogasaca iz 74 vatrogasna društva, što je dokaz našeg operativnog djelovanja i osposobljenosti.

Prijem za vatrogasce 9

„Ovih dana se bavimo osposobljavanjem vatrogasnih kadrova, prvenstveno za gašenje požara otvorenog prostora i za rad s helikopterima. Zahvaljujem svima, prvenstveno Županiji na praćenju i financijskoj podršci, a moram zahvaliti i na  nabavi specijalne opreme koja nam se pokazala potrebnom u poplavi, a za koju je izdvojeno 36 tisuća eura. U narednom razdoblju očekujemo i isporuku novih 11 vatrogasnih vozila iz programa MUP-a i Hrvatske vatrogasne zajednice koja su sufinancirana sredstvima Europske unije“, kazao je zapovjednik Habijan.

Prijem za vatrogasce 22

Nakon prigodnih govora potpisani su i ugovori ukupne vrijednosti 54.430,00 eura  , a sredstva raspoređena na vatrogasne zajednice općina – Molve, Ferdinandovac, Virje, Koprivnički Ivanec i Sokolovac; VZG Križevci te DVD Sigetec.

Služba ureda župana

Read 376 times