09.05.2024.

Održana svečana promocija diplomanata Veleučilišta u Križevcima

Published in Novosti

vgu 2024 60


Danas je u dvorani Hrvatskog doma u Križevcima održana svečana promocija diplomanata Veleučilišta u Križevcima. Diplome su podijeljene studentima završenim prijediplomskih studija poljoprivreda i stručnih i diplomskih studija poljoprivreda i menadžment u poljoprivredi.

Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren te profesori Biotehničkog fakulteta iz Podgorice. Dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren je uz čestitku studentima kazala kako Veleučilišt nudi iznimno velike mogućnosti za razvoj svakog studenta.

vgu 2024 05

„Malo je studenata poljoprivrede. Stanje je takvo u cijeloj Hrvatskoj, ali i puno šire. Dolaze dani kada će nedostajati stručnjaka u ovom području, posebice pravih stručnjaka kakve nastojimo obrazovati na našem Veleučilištu. Potreba za hranom, sirovinom u industriji te ljudima koji uspješno znaju proizvoditi ili upravljati nekom proizvodnjom nikada neće nestati. Svoje stečene kvalifikacije koristite u svojem razvoju, ali i razvoju svoje okoline, jer što ste vi uspješniji i mi smo“, poručila je dekanica.

Župan Koren rekao je kako je visoko obrazovanje jedno od posebnosti Grada Križevaca kojim se Križevčani ponose.

vgu 2024 13

„Činjenica koliko godina ovo Veleučilište ima i koliko djeluje, ljudi i kadrovi koji nakon ciklusa obrazovanja izlaze na tržište rada, govori da ova institucija ima bitno mjesto na hrvatskom prostoru. Poljoprivreda i hrana najjače su oružje u svim sukobima koji svijetom vladaju. Proizvodnja hrane nešto je što je potrebno svaki dan. Kadrovi koji se obrazuju za proizvodnju hrane imaju svoju budućnost i svi vi možete time biti zadovoljni te vjerujem da ste iz valjanih razloga odabrali ovaj put u životu koji doprinosi i našoj Hrvatskoj“, kazao je župan u prigodnom govoru te čestitao svim studentima na postignutom uspjehu.

Današnju svečanost su glazbenim programom uveličali učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Read 165 times