27.05.2024.

DVD-u Sigetec uručena nova vatrogasna oprema

DVD Sigetec 19


U prostorijama u prostorijama DVD-a Sigetec danas je svečano uručena vatrogasna oprema nabavljene iz Programa za opremanje vatrogasnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije u 2024. godini.

DVD Sigetec 5

Primopredaji opreme su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Melita Ivančić, a ispred domaćina članovi i članice DVD-a Sigetec predvođeni zapovjednikom Darkom Palašem, ujedno i predsjednikom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te predsjednikom DVD-a Sigetec Davorom Nemedanom.

DVD Sigetec 1

DVD Sigetec u sklopu spomenutog programa nabavio je profesionalnu vatrogasnu opremu vrijednu 5.308,91 eura, a riječ je o kompletima za disanje, maskama, nosačima i spremnicima  zraka te protupožarnim zaštitnim čizmama.

Članovi DVD-a zahvalili su Županiji i Vatrogasnoj zajednici KKŽ na sredstvima koje su osigurali za kupovinu opreme te istaknuli kako će im oprema dobro doći na intervencijama. Župan je pohvalio rad DVD-a Sigetec istaknuvši i velik doprinos koji su dobrovoljni vatrogasci dali tijekom prošlogodišnjih poplava poručivši kako će Županja i dalje ulagati u vatrogasnu opremu kako bi stvorili još bolje uvjete za vatrogasce.

DVD Sigetec 10

Nakon primopredaje, članovi su i demonstrirali upotrebu maski za disanje, a potom su svi zajedno obišli prostore DVD-a Sigetec te razgledali opremu i vozila.

DVD Sigetec 18

Služba ureda župana  

   

Read 432 times