28.05.2024.

Županijski Zavod za hitnu medicinu uskoro dobiva novo parkiralište

IMG 7941


U prostorijama Županijske uprave danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavi izgradnje parkirališta Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije vrijedan  255.776 eura s PDV-om. Ugovor su potpisali ravnateljica Zavoda Zlatica Kučko Gudelj i uime izvođača radova direktor tvrtke DINAMIK-a d.o.o. Dario Ciganović.

IMG 7900

Ravnateljica Kučko Gudelj izrazila je zadovoljstvo što će se ovim projektom riješiti pitanje problema parkirališta u krugu Zavoda te zahvalila Županiji i OB Koprivnica na podršci i pomoći.

IMG 7903

„Krajem prošle godine, uz suglasnost Županije i dozvolu OB Koprivnica, srušili smo zgradu stare bolničke kuhinje i montažne zgrade u kojem je nekad bila djelatnost otorinolaringologije kako bi oslobodili funkcionalan prostor za novo parkiralište. U proračunu Županije je za rušenje starih objekata te izradu projekta parkirališta bilo osigurano 50.457 eura što smo iskoristili te možemo krenuti u sam proces izgradnje“, kazala je ravnateljica Zavoda.

 Župan Darko Koren istaknuo je zadovoljstvo što županijske zdravstvene ustanove djeluju jedinstveno.

IMG 7919

„Osnivačka prava nad OB Koprivnica je preuzela država, ali to ništa ne mijenja te mi i dalje funkcioniramo na jedinstven način. Pacijentima pružamo adekvatnu uslugu, a za to moramo imati kadrove, opremu te infrastrukturu. Ovaj projekt parkirališta i garaže je važan i značajan, a u tom bolničkom krugu je mnogo napravljeno u posljednjih desetak godina, od energetske obnove centralne bolničke zgrade, zgrade interne, dnevnih bolnica do kotlovnice. Bitno je omogućiti adekvatne uvjete za prometovanje, parkiranje i servisiranje naših vozila. Naš sljedeći cilj je palijativna skrb, a ovaj projekt će se uklopiti u sveukupnu sliku i pokazati da brinemo o zdravstvenom sustavu“, istaknuo je župan Koren.

Županija je pokazala predanost ulaganju u sustav hitne medicine,  a u sva tri naša grada djeluju timovi 2 hitne medicinske službe čime smo postigli ujednačenu pokrivenost medicinskim uslugama, dodao je župan te zaključio kako Županijski Zavod može biti uzor drugim zavodima po pitanju ulaganja u hitnu medicinsku službu.

Mato Devčić, ravnatelj OB Koprivnica koja je ugovorom o osnivanju prava građenja ustupila česticu Zavodu naglasio je kako posljednjih godina svi svjedočimo brojnim projektima u zdravstvu.

IMG 7926

„Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raste u svakom pogledu i ovaj infrastrukturni pomak je dokaz da će se Zavod dalje strateški razvijati. Zavod će u budućnosti vjerojatno razmišljati i o novoj lokaciji, odnosno o pojačanju funkcionalnosti i dostupnosti hitne medicinske pomoći u našoj županiji“, kazao je ravnatelj Devčić.  rekao je Devčić.

IMG 7930

Čestitku na projektu su uputile i ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković te ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, nakon čega su i službeno potpisani ugovori.

IMG 7936

Novo parkiralište će se koristiti za 14 vozila koja pripadaju samoj središnjici Koprivnica, a po potrebi i vozila iz ispostave Križevci i Đurđevac, dok je ostatak parkirališta projektiran za osobna vozila pacijenata i djelatnika Zavoda za hitnu medicinu KKŽ. Zavod trenutno raspolaže sa 31 vozilom, a očekuje se isporuka još tri nova vozila – dva za sanitetski prijevoz i jedno vozilo za hitnu medicinu.

Valja istaknuti kako Zavod posjeduje jedan od najmlađih voznih parkova u državi  što je  izuzetno važno za sigurnost i udobnost pacijenata i kvalitetu pružanja medicinske usluge.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

Služba ureda župana

Read 391 times