29.05.2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Ferdinandovac obilježila 31. rođendan

Published in Novosti

 SS Ferdinandovac 29052024 18


Općina Ferdinandovac danas slavi svoj 31. rođendan, a tim je povodom održana Svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.  

Sjednicu je otvori predsjednik Općinskog vijeća Branko Patačko koji je naglasio kako Općina radi sve na dobrobit njezinih mještana. Načelnik Općine Vjekoslav Maletić kazao je kako je Općina malen, ali vrijedan kotačić u velikom sustavu Koprivničko-križevačke županije te da se u ovih 31 godinu postojanja radilo sve kako bi mještani imali najbolje uvjete za život na ovom prostoru.

SS Ferdinandovac 29052024 24

Od realiziranih projekata svakako valja istaknuti završetak radova na dječjem vrtiću i otvaranje nove, četvrte odgojne skupine. Zadnje proširenje bilo je krajem 2019. kada smo otvorili treću skupinu i možemo se pohvaliti da smo u nepunih pet godina udvostručili kapacitet vrtića“, istaknuo je načelnik te pobrojao brojne infrastrukturne projekte i pomake u gospodarskom, sportskom i turističkom sektoru, koji su realizirani u proteklom razdoblju uz pomoć Županije, Vlade RH i europskih sredstava.

Nemamo kreditnih zaduženja, jako dobro funkcioniramo i tako ćemo nastaviti i u narednom razdoblju. Hvala našoj Županiji, Vladi i ministarstvima te partnerima koji pomažu da ovaj prostor bude još bolji“, poručio je Maletić.   

Župan Koren je čestitao na uspjesima koje je Općina postigla u proteklih godinu dana te naglasio kako su djeca, koja su upotpunila svečani program proslave, odgovor na pitanje zbog čega se sudjeluje u politici.

SS Ferdinandovac 29052024 29

„Općina Ferdinandovac veliku brigu posvećuje djeci. Obnovljen je vrtić, Općina je u suradnji sa Županijom obnovila školsku zgradu. Vodi se briga o poljoprivredi, a veliki je naglasak na zajedništvu koje je očito i bez kojeg nema napretka, a kako vidimo on se itekako osjeti iz godine u godinu. Čestitam vam na  svemu što ste postigli, posebno Općinskom vodstvu, no bez potpore mještana, ovakav napredak bio bi teško ostvariv“, istaknuo je župan te svima čestitao Dan Općine Ferdinandovac i blagdan sv. Ferdinanda.

U ime okupljenih načelnika prisutnima se obratio Mirko Perok, načelnik Općine Virje, naglasivši kako je iz izlaganja načelnika Maletića vidljivo da je itekako radno u općini te je poželio da se tako nastavi i u budućnosti. Saborski zastupnik Željko Lacković je naglasio kako je u interesu lokalne zajednice da se dužnosnici rade za one koji su ih i izabrali, a saborski zastupnik i načelnik susjedne općine Kalinovac, Darko Sobota je istaknuo kako je Ferdinandovac odličan primjer općine koja dokazuje da postojeći ustroj lokalne uprave i samouprave itekako ima smisla.

SS Ferdinandovac 29052024 15

Današnjoj svečanoj sjednici prisustvovali su i saborski zastupnik Tomislav Golubić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnici općina, županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Marijan Štimac, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić,   pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić te ostali prijatelji i partneri Općine.  

SS Ferdinandovac 29052024 26

Izvor: KKŽ; epodravina.hr

Služba ureda župana

Read 192 times