05.06.2024.

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac dobila novo sportsko igralište

IMG 8805


U sklopu proslave Dana škole danas je u Kalinovcu svečano otvoreno novo sportsko igralište Osnovne škole Ivan Lacković Croata. Igralište su uz školarce simboličnim rezanjem vrpce otvorili župan Darko Koren, načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota i ravnateljica Mirjana Bazijanec  sa suradnicima,  a blagoslovio ga je župnik Ivica Gladoić.

20240605 111108

U obnovu i uređenje igrališta površine 1567 četvornih metara uloženo je 190.542 eura od čega je Koprivničko-križevačka županija izdvojila 69.531,70 eura, Općina Kalinovac 63.011,12 eura dok je preostalih 58.000 eura osigurano kroz potporu ostvarenu preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

IMG 8817

Ravnateljica Mirjana Bazijanec  kazala je kako igralište od velike važnosti za učenike, ali i za sve koji žive u Kalinovcu.  

IMG 8716

„Uz novu školsku zgradu, novu dvoranu, nedostajao je i ovaj djelić sportskog igrališta kako bismo s ponosom mogli objaviti da je izgrađena kompletna školska infrastruktura. Djeca i mladost Kalinovca imaju uvjete dostojne velikih sredina za kvalitetan razvoj i rast sportskih navika. Nadamo se da će ovo igralište doprinijeti popularizaciji sporta i zdravog načina života u našoj zajednici“, istaknula je ravnateljica te zahvalila Županiji, Općini i svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

IMG 8768

Načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota, kazao je kako će se u narednom periodu urediti park i postaviti moderne klupe kako bi djeca iz Kalinovca svoje slobodno vrijeme mogla koristiti na novim sportskim terenima.

„ S ovom investicijom završena su ulaganja u školsku infrastrukturu. Prije 15 godina izgrađena je nova školska zgrada, prije dvije godine otvorena je sportska dvorana, a sad je uređeno i vanjsko sportsko igralište. Djeca i mladi sad imaju idealne uvjete za sportske aktivnosti i rekreaciju. Hvala Županiji i resornom Ministarstvu na partnerstvu u ovom projektu koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u našoj općini“, poručio je Sobota.  

Župan Darko Koren pohvalio je Općinu koja redovito podupire investicije u školstvo na svom području te naglasio i odličnu suradnju na ostalim projektima.

IMG 8784

„Hvala svima koji su sudjelovali, posebno Općini Kalinovac koja je kao partner zajedno s nama omogućila da se ovo na ovakav način i realizira. Kalinovac je posebna općina gdje se na vidljiv način vodi briga o djeci i mladima, obrazovanju, a ove investicije omogućavaju uvjete koje nemaju ni mnogo veće i razvijenije sredine“, kazao je župan te istaknuo kako je Županija uvijek spremna ulagati u projekte koji će pomoći mladima u zajednici.

20240605 111912

Radovi na igralištu obuhvatili su nanošenje visokoelastičnog sustava na bazi akrilnih smola za sportske površine, napravljeni su novi temelji i ograda oko igrališta te odvodnja oborinskih voda s prostora igrališta, kao i aluminijski golovi i nova jednocijevna košarkaška konstrukcija koja se položila u betonske temelje te su iscrtane linije za košarku, rukomet i graničar.

IMG 8794

Nakon otvorenja, u sklopu proslave organiziran je i turnir školskih ekipa u sportovima i štafetnim igrama, u čemu su sudjelovali učenici od prvih do osmih razreda.

IMG 8938

Otvorenju novih vanjskih sportskih terena  prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek te ispred izvođača radova direktor tvrtke Bistra Krešimir Habijanec.

Služba ureda župana

Read 257 times