04.06.2024.

Veteranskom centru u Sinju darovana likovna djela s radionice Peski -Art 2023.

Published in Novosti

4d


Izaslanstvo udruge „Peski-Art Đurđevac“ i Grada Đurđevca početkom tjedna su boravili u Gradu Sinju te su Veteranskom centru Podružnici Sinj predali 54 likovna rada nastalih u sklopu projekta „Podravina svojemu generalu“, nastala na likovnoj radionici „Peski-Art 2023. Đurđevac“.

U izaslanstvu Grada Đurđevca su bili, izaslanica gradonačelnika Hrvoja Jančija, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, članovi udruge „Peski-Art Đurđevac“ i suradnici predvođeni predsjednikom udruge Franjom Mihočkom kao organizatori projekta, te đurđevačka novinarka i Anđela Lenhard Antolin. Njima se u Sinju pridružio i general Mladen Markač u čiju čast se projekt i provodi.

Svečanost primopredaje održana je u utorak 04.lipnja, a započela je odavanjem počasti polaganjem vijenca na spomenik palim Cetinjanima te paljenje svijeća i molitvom u Spomen parku hrvatskih branitelja ispred gradske uprave Grada Sinja.

1b

Svečanost se nastavila svečanom akademijom koja je održana u Veteranskom centru podružnici Sinj, a uz domaćina, voditelja podružnice Igora Vidalinu svečanosti su prisustvovali i skupu se obratili izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra Hrvatskih branitelja RH Tome Medveda, ravnatelj ustanove Veteranski centar general Josip Lucić, saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, gvardijan Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske Fra Marinko Vukman, a skupu su prisustvovali i načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak, predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskih vojnih invalida te predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Sinja i Cetinjske krajine.

U ime Grada Đurđevca nazočnima se obratila ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, a u ime organizatora skupu se obratio predsjednik Udruge Franjo Mihočka.

5a

Program je vodio i svečanost uveličao recitalima svojih pjesama hrvatski branitelj, pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Svi govornici u svojim govorima istaknuli su značaj održavanja manifestacija siječanja na važne događaje iz Domovinskog rata, a posebno istaknuli značaj sjećanja na važne datume poput 16.11. 2012. i donošenje oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a povodom kojeg se projekt „Podravina svojemu generalu“ i provodi.

6 4

Na kraju svečanosti predaje likovnih radova potpisivanjem Darovnice o darovanju između predsjednika udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franje Mihočke kao darivatelja i voditelja Veteranskog centra Podružnice Sinj izvršena je i službena predaja 54 likovna rada koji će krasiti terapijske i radne prostore korisnika i osoblja veteranskog centra Podružnice Sinj.

Izvor: Udruga Peski Art

Služba ureda župana

Read 168 times