07.06.2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Đelekovec proslavio Dan Općine

Published in Novosti

Đelekovec 16


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u društvenom domu u naselju Imbriovec danas je proslavljen Dan općine Đelekovec. Svečanosti je uime Koprivničko-križevačke županije  prisustvovao župan Darko Koren, a uz domaćine sjednici su nazočili i  gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, saborski zastupnik Tomislav Golubić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić te brojni načelnici, predstavnici udruga i drugi uzvanici.

Predsjednica Općinskog vijeća Ivana Serdarušić je zahvalila svima na suradnji naglasivši kako je u posljednjih godinu dana na području općine mnogo toga realizirano. Detaljnije o samim projektima govorila je načelnica Općine Lara Samošćanec kazavši kako je Općina  trenutno u završnim fazama dva najveća projekta u povijesti, a to su aglomeracija i izgradnja novog dječjeg vrtića čiji se završetak očekuje u narednim mjesecima pa bi od ove jeseni dvije odgojne skupine mogle krenuti s radom.

Đelekovec 8

"U tri godine dokazali smo da mladost ne znači nepromišljenost, naivnost i lakovjernost. Stekli smo iskustvo, hvala vam svima što nam pomažete na putu da stvorimo još bolje mjesto. Ključ svega je iskorištavanje prilika koje se nude posebno iz EU fondova. Temelj razvoja naše zajednice je zajedništvo, ali i suradnja s ostalim jedinicama lokalne samouprave i Županijom, PORA-om, gradovima i svima koji žele pomoći“, poručila je načelnica uz čestitku dobitnicima javnih priznanja.

Župan Koren je uputio čestitku te pohvalio marljiv rad Općinskog vodstva što je u konačnici rezultiralo ostvarenim projektima i dobrim rezultatima.

Đelekovec 10

„Bez strasti i entuzijazma ništa ne može uspjeti, a ovdje je vidljivo da se radi punim žarom. Razvoj temeljite na ulaganjima u infrastrukturu, to je dobar put jer samo dobro uređena komunalna infrastruktura može ljude potaknuti da ne odlaze iz ovih prostora.  Ovdje mladi čovjek ima želju napraviti nešto više. Tri godine i nije tako puno vremena u odnosu na sve postignute i realizirane projekte. Želim vam da tako nastavite i dalje i da svi koji možemo da vam pomognemo u tome“, kazao je župan.

Prigodnim govorima obratili su se i načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić uime prisutnih načelnika te saborski zastupnici Mišel Jakšić, Tomislav Golubić i Željko Lacković koji su naglasili važnost sinergije između jedinica lokalne samouprave.

Đelekovec 14

Na kraju sjednice podijeljena su priznanja i zahvalnice zaslužnim mještanima. Tako je zbog iznimnog doprinosa kulturno-umjetničkom i društvenom životu Općine Đelekovec Mladen Levak proglašen počasnim građaninom. Priznanje Općine Đelekovec zbog kontinuiranog dvadesetogodišnjeg rada u predškolskom odgoju te unaprjeđenju odgoja i obrazovanja dobila je Ivana Janeković. Zahvalnice Općine Đelekovec dobili su Damir Dombaj zbog jubilarnog stotog darivanja krvi u 2023. godini. Mladen Međimorec zbog doprinosa promociji i ugledu Općine Đelekovec te Zdravko Vuljak zbog doprinosa promociji i ugledu Općine Đelekovec.

Služba ureda župana

Read 199 times