17.06.2024.

Održane 25. Županijska smotra pjevačkih zborova i 21. Županijska smotra malih vokalnih sastava

Published in Novosti

042 1


U organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, u nedjelju 16. lipnja u crkvi Svetog Martina u Virju održana je 25. Županijska smotra pjevačkih zborova i 21. Županijska smotra malih vokalnih sastava.

Domaćini  smotre bile su članovi HPD-a „Ferdo Rusan“  Virje, a u natjecateljskom  programu predstavilo se 116 sudionika iz osam udruga.

Sedam malih  vokalnih sastava svoj program izvelo je u tri  kategorije:

  • kategorija mali folklorni sastav : ŽVS „Đurđevčice“, ŽVS „Rudarice“ KUD-a „Rudar“ iz Glogovca i MVS KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene
  • kategorija izvorna pučka glazba: ženski i muški vokalni sastav KUD –a „Prigorje“ Križevci te  ŽVS „Katarena“ KUD-a „Petar Preradović“ iz Đurđevca.
  • kategorija slobodni stilovi i žanrovi: vokalni sastav „Olala“ iz Koprivnice,

U kategoriji zborova sudjelovao je  mješoviti pjevački zbor HPD -a „Ferdo Rusan“ Virje.

Odlukom Selektora Hrvatskog sabora kulture, Luke Vukšića, na  21. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava koji će se održati 16. i 17. studenoga u Đurđevcu, našu Županiju predstavit će u kategoriji mali folklorni sastav ŽVS „Đurđevčice“ i ženski vokalni sastav

KUD –a  Prigorje Križevci u kategoriji izvorna pučka glazba.

Selektor Vukšić pohvalio je organizatore i domaćine, sve voditelje, dirigente i  sudionike te naglasio kako je smotra iznenadila kvalitetom i odabirom skladbi.

Smotra je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: ZKUKKŽ

Služba ureda župana

Read 108 times