20.06.2024.

Tri prestižne nagrade Decanter stigle u Koprivničko-križevačku županiju

DEKANTER NASLOVNA


Decanter World Wine Awards (DWWA) najveće je i najutjecajnije vinsko natjecanje na svijetu na kojem vina ocjenjuju vrhunski vinski stručnjaci. Prestižan status natjecanje je zadobilo zbog svog rigoroznog procesa ocjenjivanja u kojem prolaze samo najbolja vina.

Ove godine prestižna priznanja s područja Koprivničko-križevačke županije osvojile su Vinarija Motočec i Vinarija Topolovčan.

Dekanter 3

Vinarija Matočec šestu godinu za redom izlaže u Londonu i ostvarila je do sada najveći uspjeh i najveću ocjenu od 92 boda za CHARDONAY berbe 2022. za što je nagrađene srebrnom medaljom, a srebro je osvojila i za PINOT SIVI GOLD berbe 2022. koji je ocijenjen s 90 bodova.  To su ujedno i najveća ocjena od svih prijavljenih vinarija iz regije Prigorje-Bilogora. Dekanterom, i to brončanom medaljom okitila se Vinarija Topolovčan za PINOT BIJELI berbe 2022. koji je ocijenjen s 88 bodova.

Svoja sjajna vina Vinarija Matočec je predstavila na prestižnom vinskog događaju "Decanter 2024 Winners Showcase"  u prostorima Golf Adriatic Clubhouseu hotela Kempinski u Savudriji. Na događaju su predstavljena vina 40 hrvatskih vinarija koje su osvojila medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA).

IMG 20240628 WA0012

 

Ova priznanja dokaz su da se na području Koprivničko-križevačke županije uz velik trud i znanje domaćih vinara proizvode vrhunska vina koja pronalaze put ne samo do ljubitelja vrhunske kapljice u Hrvatskoj već i da naša vina uživaju velik ugled na globalnoj vinskoj sceni.   

Izvor fotografija: KKŽ - arhiva, Decanter

Služba ureda župana

   

Read 226 times