21.06.2024.

Osnovna škola Kalnik dobila platinasti status Eko škole

IMG 1187


Osnovna škola Kalnik je dio obitelji međunarodnih Eko škola od davne 2002. godine. U petak, 21. lipnja u školi je ponovno podignuta Zelena zastavu  i to povodom obnove statusa, odnosno stjecanja platinastog certifikata.

Prije početka programa prisutnima se obratila ravnateljica škole Đurđica Sučić koja je u prigodnom govoru naglasila kako nje cilj provođenja ovog međunarodnog programa odgoj i obrazovanje za okoliš i održivi razvoj kroz različite aktivnosti implementirane u svakodnevni odgojno obrazovni rad.

Izrazila je zahvalu svim učiteljima i učenicima, što godinama marljivo rade da bi mogli ostati dio obitelji Eko škola i što su svjesni važnosti tih aktivnosti za svakodnevni život i rad zajednice u cjelini.

IMG 1234

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Mladen Kešer istaknuvši važnost razvijanja ekološke svijesti kao i brige o okolišu te prenošenje stečenih spoznaja kako u svoje obitelji tako i šire.

Nakon održanih govora uslijedio je prigodni program kojeg su vesela srca pripremili učenici naše škole u suradnji sa svojim učiteljima. Uz pjevanje eko himne polaznici Ekološke grupe podigli su Zelenu zastavu uz budno oko eko-koordinatorice učiteljice Marine Vrbančić.

Izvor: OŠ Kalnik

Služba ureda župana

Read 94 times