04.07.2024.

Županija osigurala 45 tisuća eura za projekte udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

20240704 120925


U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica danas su potpisani ugovori u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu. Na temelju provedenog Natječaja dodijeljena su sredstva u iznosu od  44.540 eura za potrebe 29 udruga s područja Koprivničko-križevačke županije koje su prijavile 47 projekata.

Župan Darko Koren uputio je čestitke predstavnicima udruga, izrazivši zadovoljstvo što su, u odnosu na prošlu godinu, povećana sredstva, kao i broj prijavljenih udruga i njihovih programa. Sredstva su povećana za 17 tisuća eura, a financira se i osam udruga te 13 programa više u odnosu na 2023. godinu.

20240704 121059

„Drago nam je da možemo pomoći i ovo pokazuje da cijenimo sve ono što kroz udruge radite za naše društvo.  Rad udruga financiramo od 2016. godine te smo do sada osigurali preko 300 tisuća eura za programe i projekte koje ste prijavljivali, vjerujem da ćete uspješno realizirati sve ono što ste zamislili, a Županija će vam i dalje biti na usluzi“, poručio je župan Koren te zahvalio na suradnji uz mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Uime udruga obratio se predsjednik Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“ Velimir Briški.

IMG 4415

„Hvala na pomoći i što ste uvijek tu za naše potrebe, sredstva ćemo iskoristiti za stručne edukacije, izložbe, natjecanja i manifestacije, itekako će nam dobro doći jer kao što znate sve ono što radimo temelji se na volonterizmu. Preporučamo se i za ubuduće“, kazao je Briški.   

Prisutnima se obratio i pročelnik Marijan Štimac koji je čestitao udrugama na uspješnoj prijavi te istaknuo kako je ove godine bilo najviše prijavljenih udruga do sada što pokazuje da su potpore Županije dobro osmišljene i vrlo korisne.

IMG 4429

Nakon prigodnih govora, župan Koren je uručio ugovore, a svečanoj dodjeli prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Melita Ivančić te predstavnica HGK ŽK Koprivnica Renata Lohajner.

Služba ureda župana  

Read 58 times