05.07.2024.

Na jezeru Drnić otvoreno memorijalno ribolovno natjecanje „Kolar – Juriša“

20240705 100613


Danas je na jezeru Drnić u Općini Novo Virje svečano otvoreno memorijalno  ribolovno natjecanje „Kolar – Juriša“ u spomen na hrvatske branitelje  Ivicu Kolara i Peru Jurišu koji su smrtno stradali u četničkoj zasjedi kod mjesta Ljubovo na dan 06. 07. 1991. godine. 

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Đurđevcu gdje su se branitelji prisjetili svojih poginulih suboraca, a potom je na jezeru Drnić održano ribolovno natjecanje "Sjećanje o stradanju hrvatskih vitezova Ivice Kolara i Pere Juriša". Svečanosti su prisustvovali, zamjenik župana Ratimir Ljubić, uime ministra branitelja Tome Medveda  izaslanica Tatjana Mihaldinec te načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović.

IMG 4463

Prigodnim govorima su se obratili dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH Dražen Šemovčan, izaslanica ministra Mihaldinec i zamjenik župana Ljubić koji su istaknuli važnost očuvanja sjećanja na poginule heroje Domovinskog rata i vrijednosti koje su omogućile današnju samostalnu, slobodnu i europsku državu.   

IMG 4488

Program će se nastaviti sutra u Domu "Mladen Markač" u Đurđevcu gdje će biti održano proglašenje pobjednika te uručivanje nagrada, zahvalnica i priznanja.

Služba ureda župana

Read 59 times