16.07.2024.

U sklopu projekta IBC održana radionica o planiranju putovanja pripadnika srebrne generacije

20240712 093104 resized

U sklopu projekta IBC – Inclusive Border Cycling (Socijalna inkluzija valorizacijom baštine uzduž postojećih biciklističkih staza u pograničnim područjima), u Koprivnici je 12. srpnja održana radionica s dionicima u vezi planiranja putovanja pripadnika ciljnih skupina u projektu.
Cilj IBC projekta je valorizacija prirodnih i kulturnih vrijednosti u pograničnim područjima kroz transnacionalni razvoj biciklističkih staza s fokusom na uključivanje ranjivih skupina. Unutar projekta će se, između ostalog, razvijati aktivnosti u koje će biti uključeni pripadnici srebrne generacije, mladi u nepovoljnom društvenom položaju i osobe s invaliditetom.
Tema radionice stoga se odnosila na analizu potreba ciljnih skupina u sklopu planiranja putovanja predstavnika srebrne generacije (55+) i srebrne generacije s invaliditetom. Članovi projektnog tima ispred Koprivničko-križevačke županije prisutnima su prezentirali projekt i dosadašnje aktivnosti u uspostavi dionica biciklističkih ruta Amazon of Europe Bike Trail i EuroVelo 13 na području Podravine, te je predstavljen plan aktivnosti za nadolazeće razdoblje (vezan uz razvoj novih proizvoda uz rutu) u čemu će dionici s područja županije imati značajnu ulogu.
Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, Oldtimer kluba Biciklin i Udruge hlebinskih slikara i kipara naive individualno su dali intervjue za fokus grupe, koji se na razini svih partnera provode radi prikupljanja kvalitativnih podataka o posebnim potrebama i iskustvima ciljnih skupina u vezi putovanja kroz izravni angažman, te identifikaciju stvaranja ponuda uključivog turizma za potencijalne goste s tržišta srednje Europe.

INFORMACIJE O PROJEKTU
Projekt IBC sufinanciran je putem INTERREG Danube transnacionalnog programa Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj ; EU sufinanciranje 80%). Projekt je započeo 1. siječnja 2024. te traje do 30. lipnja 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.737.194,00 €, podijeljenih između 16 partnera.
Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 215.420,00 €.

IBC logo


Projektni tim IBC Koprivničko-križevačke županije

Read 106 times