17.07.2024.

Župan Koren prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Zagrebačke županije

Published in Novosti

Sjednica Dan Zagrebacke zupanije 1

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije i 31. obljetnice osnivanja održana je danas u Zagrebu kojoj je prisustvovao župan Darko Koren te brojni državni dužnosnici i gosti.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak te izrazio zadovoljstvo što je u županijskom proračunu planirano niz ulaganja u škole, što će biti poticaj mladima da ostanu na području županije. Pohvalio je Vladu RH za sve ono što je napravila za predškolski odgoj i gradnju novih vrtića istaknuvši kako je to jedan od ključnih razloga zašto se u Zagrebačku županiju doseljavaju novi ljudi.

Sjednica Dan Zagrebacke zupanije 4

Župan Stjepan Kožić u uvodnom obraćanju naveo je kako su u ovu godinu ušli s rekordnim Proračunom od 256 milijuna eura pri čemu su prema indeksu razvijenosti vodeća županija u zemlji. Isto tako, izrazio je zadovoljstvo što u poduzetničkim zonama danas posluju velike domaće i inozemne tvrtke pri čemu i dalje raste interes investitora. “Nekad smo bili predgrađe Zagreba, a danas smo vodeća gospodarska regija u državi u koju stanovnici rado doseljavaju”, naglasio je župan Kožić.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je činjenicu da je Zagrebačka županija  prema indeksu razvijenosti vodeća županija u zemlji naglasivši kako ih Vlada podržava u brojnim projektima te istaknuo kako je do sada iz europskih fondova apsorbirala 620 milijuna eura, a konsolidirana dobit poduzetnika iznosi 630 milijuna eura.

O rezultatima rada u županiji govorio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Krešimir Ačkar kazavši da se Zagrebačka županija razvija u poduzetničkom i gospodarskom smislu te da može biti primjer drugima.

Sjednica Dan Zagrebacke zupanije 5

Na obilježavanju su, uz mnoge uzvanike, nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, izaslanica zagrebačkog nadbiskupa sestra Jelena Lončar, saborski zastupnici Željko Turk, Mihael Zmajlović i Krunoslav Katičić, župani Željko Kolar, Matija Posavec i Anđelko Stričak te ostali uzvanici.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije te zahvalnice predsjednika Županijske skupštine i župana Zagrebačke županije, a u umjetničkom dijelu programa nastupili su Barbara Suhodolčan Vrbički uz pratnju Vedrana Janjanina te Martin Kosovec, uz pratnju Marka Palamete.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Zagrebačka županija

Read 148 times