19.07.2024.

Otvoren prvi hostel u Koprivnici kapaciteta 24 ležaja

Skitnica 10


Današnjem svečanom otvorenju prvog hostela u Koprivnici koji je od velike važnosti za turističku ponudu grada Koprivnice i Koprivničko – križevačke županije prisustvovao je župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Uvodnim riječima obratila se pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev koja se prisjetila početaka ovog poduzetničkog poduhvata prije tri i pol godine te zahvalila vlasnicama Kristini Deković i Vedrani Milivojević – Šaš na ustrajnosti u realizaciji 15 objekata za iznajmljivanje s ukupno 152 ležaja na području Županije.   

Kristina Deković zahvalila je svima na dolasku, osvrnuvši se na početke ove priče i kapacitet od osam ležaja te istaknula veliku podršku obitelji, kojima je posebno zahvalila. Već sredinom kolovoza najavila je otvorenje novih smještaja odnosno pansiona većih kapaciteta s ciljem stavljanja svih smještaja pod jedan integrirani hotel, dok je Vedrana Milivojević-Šaš ukratko zahvalila svima na podršci.

Prisutnima se obratio župan Darko Koren te čestitao poduzetnicama i njihovim obiteljima na hrabrosti i odvažnosti istaknuvši: „U ovakvom jednom pothvatu potrebna je puno šira potpora od institucionalne koju mi dajemo. Zahvaljujem svima koji su tu potporu dali. Ovo je za nas veliki korak. Turizam je jedan sektor koji se jako brzo razvija i ima velike potrebe, prije svega za smještajem. Ovakav jedan projekt, spas je ne samo za grad već i za cijelu županiju“ zaključio je župan.

Podršku sa svojim suradnicima pružio je i Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice te naglasio kako je riječ o hvale vrijednom projektu koji ih itekako veseli te poželio vlasnicama da i dalje ustraju u planiranim projektima.

Podršku ovom događaju pružili su brojni gosti i uzvanici, saborski zastupnik Tomislav Golubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Melita Birčić, predstavnici turističkih zajednica i putničkih agencija, predstavnice HGK Županijske komore Koprivnica te članovi obitelji.


Služba ureda župana

Izvor fotografija: ePodravina

Read 158 times