Najava – 3. Novigradske jesenske orguljaške večeri

  • Početak događanja: Subota, 26 Listopad 2024
  • Vrijeme: 18:00
  • Završetak događanja: Subota, 09 Studeni 2024
  • Mjesto: Crkva Rastanka Svetih Apostola

Novigrad koncert Ivan Bosnar


U sklopu festivala "Novigradske jesenske orguljaške večeri" ove će se subote 26. listopada 2024. godine s početkom u 18 sati održat drugi koncert u župnoj crkvi Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom. Na orguljama će svirati cijenjeni čembalist Krešimir Has, a pridružit će mu se sopranistica Ivana Lazar.

Ovaj koncert nastavak je festivala koji je pokrenut 2022. godine s ciljem očuvanja i promocije orguljaške glazbe te povezivanja orgulja s različitim umjetničkim stilovima. Organizator festivala je Općina Novigrad Podravski uz podršku Turističke zajednice područja Središnja Podravina, a umjetnički ravnatelj je maestro Marko Đurakić.

Prošli koncert održao je na orguljama dr. art. Ivan Bosnar, a ovoga puta slušat ćemo spoj orgulja i ženskog glasa soprana. Na koncertu će nastupiti jedan od najistaknutijih hrvatskih čembalista i orguljaša Krešimir Has koji je prepoznat po svojoj virtuoznosti i posvećenosti interpretaciji glazbe baroknih majstora. Uz njega svojim će glasom publiku oduševiti vrhunska sopranistica Ivana Lazar, dobitnica brojnih priznanja za svoje umjetničke interpretacije.

Novigradske jesenske orguljaške večeri LOGO

Na programu koncerta izvodit će se djela poznatih baroknih skladatelja, uključujući Vinka Jelića, Heinricha Schütza, Johanna Sebastiana Bacha, Carla Philippa Emanuela Bacha, te velikane barokne glazbe Georga Friedricha Händla i Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Festival "Novigradske jesenske orguljaške večeri" održava se svake godine u crkvi Rastanka svetih apostola, a svi koncerti počinju u 18 sati. Ovogodišnji festival traje do 9. studenoga kada će nastupiti orguljaš Filip Radić uz saksofonisticu Emu Mlenovć.

Ulaz na koncert je besplatan, a detaljan program možete pronaći u nastavku.

Novigradske jesenske orguljaske veceri plakat

 

Izvor: TZP „Središnja Podravina“

Pročitano 26 puta