Biografija zamjenika župana


ratimir ljubic bio

Ratimir Ljubić rođen je 1966. godine i od rođenja živi u Koprivnici, gdje je završio osnovnu školu te pohađao Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje „Ivo Marinković“. Nakon toga je završio Naftno rudarsku školu u Ivanić Gradu te Rudarsko-geološko-naftni fakultet u Zagrebu. Na Pedagoškom fakultetu u Rijeci zatim je završio dopunsko pedagoško-psihološko obrazovanje te započeo svoj profesionalni put kao prosvjetni djelatnik.
U koprivničkim osnovnim školama „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ predavao je matematiku i fiziku, a zatim je od 1991. do 1994. bio voditelj praktične nastave u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje „ Ivo Marinković“. Voditelj praktične nastave bio je i u Obrtničkoj školi Koprivnica od 1994. do 2009., a zatim dolazi prvo na poziciju vršitelja dužnosti ravnatelja, nakon čega postaje ravnatelj Obrtničke škole i tu funkciju obavlja do 2017. godine.
Kao ravnatelj Obrtničke škole, zajedno je s profesorima prepoznao potrebu da se svim učenicima pruže jednaki materijalni uvjeti za učenje i pohađanje nastave te je na tim temeljima kao osnovao humanitarnu udrugu „Šegrtsko srce“ čiji je predsjednik bio tri godine. Prikupljanjem sredstava od profesora i donatora učenicima se pruža pomoć na brojne načine te im se omogućava veća kvaliteta školovanja i života općenito.
Nakon 27 godina provedenih u obrazovnom sektora, dolazi na mjesto zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije te 2021. godine osvaja i drugi mandat na toj poziciji.
Spomenimo i kako je bio tehnički voditelj Male športske škole punih 12 godina, jednako kao i član Izvršnog odbora Društva „ Naša djeca“ Koprivnica. Također je bio i član Upravnog odbora Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Koprivnica, član Izvršnog odbora i Nadzornog odbora Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.
Članom Hrvatske demokratske zajednice postaje 2018. godine, a 2021. godine izabran je na mjesto predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Koprivnice te je aktivan u stranačkim dužnostima.
Kroz svoj profesionalni i privatni život posvećen je humanitarnom i volonterskom radu te je, uz Spomenicu Domovinskog rata, primio nagradu „Ponos Hrvatske“, Medalju Grada Koprivnica za volonterstvo i međugeneracijsku suradnju te nagradu za naj volontera grada Koprivnice.
U Koprivnici živi sa suprugom i dvije odrasle kćeri te se u slobodno vrijeme bavi brojnim sportskim aktivnostima, poput tenisa, nogometa i biciklizma.

Ratimir Ljubić

Ratimir Ljubić

Zamjenik župana

Antuna Nemčića 5/1

Koprivnica 48000

+385 48 658 204

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.