Prikupljeno gotovo 40 tisuća kuna za humanitarnu akciju “Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, u četvrtak 21. rujna u Križevcima su organizirali koncert u sklopu humanitarne akcije “Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi”. Svrha akcije je prikupljanje sredstava za nabavu kombi vozila koje stoji 220 tisuća kuna za prijevoz članova Udruge na poludnevni boravak u okviru kojeg se provode rehabilitacijske aktivnosti.

Građani su se ponovno iskazali svojom humanošću i plemenitošću te do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Osnovne škola Ljudevita Modeca, u kojoj su nastupili Luka Nižetić, Učiteljice, Tarapana band, OSDS, Pirati, TS Miraz, Joker band, TS U dobrom društvu, Marko Vukes, TS Zlatni dečki i Cure iz Centra.

U ime Koprivničko-križevačke županije akciju je podržao zamjenik župana Ratimir Ljubić, zahvalivši građanima na odazivu te Udruzi na brizi za svoje članove i njihove obitelji, kojima već više od 25 godina pruža pomoć u podizanju kvalitete života. Prošle godine Županija je i financijski podržala obnovu „Kućice u cvijeću“ za mlade s intelektualnim teškoćama, kako bi im se omogućila terapija i druženje.

Predsjednica Udruge Tamara Premuš uputila je zahvale svima koji su se uključili u akciju otvorenog srca, kazavši kako je prikupljeno gotovo 40 tisuća kuna, što će značajno doprinijeti kupnji vozila za prijevoz članova, dok se u ime Povjerenstva za ravnopravnost spolova okupljenima obratila predsjednica Verica Rupčić, ujedno i potpredsjednica Županijske skupštine.

Udruga „Maslačak“ osnovana je 1990. godine, a njezini članovi su djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osobe s intelektualnim teškoćama, roditelji, udomitelji te podupirajući članovi. Udruga je ove godine primila priznanje Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama za predan i uspješan rad, a svojim članovima pruža usluge poludnevnog boravka putem trogodišnjeg programa odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, rehabilitacijske aktivnosti i kineziterapiju, a uz to radi i na informiranju i senzibiliziranju javnosti za članove, kao jednake i punopravne sudionike zajednice u kojoj žive.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr