Županija osigurala digitalni logopedski set za Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“

Koprivničko-križevačka županija osigurala je sredstva za kupnju digitalnog logopedskog seta vrijednog 20 tisuća kuna za Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

U pratnji ravnateljice Centra Radmile Popović i logopetkinje Đurđe Pintarić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grad Koprivnice Ana Mlinarić obišli su prostore u kojima se koristi nabavljeni uređaj.

Kao što je pojasnila logopetkinja Pintarić uređaj se koristi za korekciju poremećaja u govoru, što se prvenstveno odnosi na poremećaje jezične strukture, npr. korekciju glasova c, z, s, č, ž, š, nepravilan izgovor glasa r i slično. Također, jednim dijelom koristi se i kod mucanja i brzopletnosti te za ostale smetnje u čitanju, a trenutno je uključeno dvadesetak djece.

Ravnateljica Popović zahvalila je zamjeniku Ljubiću na dugogodišnjoj suradnji te financijskoj i drugoj podršci Centru, a zatim su obišli i polaznike poludnevnog boravka Centra.

Služba ureda župana