Dani otvorenih vrata u Centru „Pri Ruci“ u Đurđicu

Inicijativa za održivi rast Gender Task Force nositelj je projekta „Pri Ruci“ zahvaljujući kojem je pokrenut Centar „Pri Ruci“ u Đurđicu kraj Križevaca.

Ovaj projekt je usmjeren na educiranje i integraciju osoba s invaliditetom te nove mogućnosti njihova zapošljavanja i približavanja tržištu rada, a u Centru u Đurđicu dio korisnika uključen je u volonterske timove koji izrađuju različite proizvode i obrađuju ljekovito bilje.

Na Danu otvorenih vrata nositelji projekta upoznali su suradnike, partnere i lokalnu zajednicu, a Centar je posjetila i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja kao predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova već dugi niz godina surađuje s GTF-om.

Predsjednica Rupčić izrazila je zadovoljstvo što je ovaj hvalevrijedan projekt ostvaren na području Županije i što okuplja osobe s invaliditetom te je uputila podršku daljnjem radu Centra uz dodatnu motivaciju svim korisnicima. Naglasila je kako je od izuzetne važnosti njihovo uključivanje u zajednicu te edukacija i stjecanje novih vještina potrebnih na tržištu rada.

Predsjednica je uz razgovor s korisnicima, voditeljem i suradnicama u projektu  razgledala proizvode, rad na tkalačkom stanu i preradu ljekovitog bilja, a projektni partneri ovog projekta su Udruga osoba s invaliditetom Križevci, Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb i Centar za socijalnu skrb Križevci.

Služba ureda župana