Dodjela nagrade Oskar znanja 2016. godine

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija sredinom lipnja održat će se svečana dodjela nagrade Oskar znanja 2016. godine.

Upravo je Oskar znanja bila jedna od tema 42. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, a župani su se složili da je ova nagrada jedan od načina da se potiče izvrsnost kod učenika i studenata.

Prva svečana dodjela održat će se 16. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za učenike državne prvake na natjecanjima u znanju i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Druga dodjela održat će se 17. lipnja u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, a Oskari znanja bit će uručeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola te muzičkih akademija, a koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je 100.000,00 kuna za ovogodišnju nagradu, a članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija krajem travnja donijeli su Odluku o sufinanciranju i pokroviteljstvu svečane dodjele nagrade Oskar znanja u iznosu od 75.000,00 kuna.

Skulpture Oskara znanja izradit će učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, a sve informacije o svečanoj dodjeli bit će dostupne na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatske zajednice županija.

Služba ureda župana