Dovršeni radovi u ordinacijama Doma zdravlja u sklopu projekta POZDRAV

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u ponedjeljak, 23. srpnja obišli su ordinacije županijskog Doma zdravlja u Hlebinama i Virju u kojima su dovršeni radovi u sklopu projekta POZDRAV.

Županu i suradnicima u obilasku ordinacija pridružili su se i načelnik Općine Virje Mirko Perok, predstavnica izvođača radova Marija Vrabelj, predstavnik stručnog nadzora tvrtke Kašik d.o.o. te ravnateljica Doma zdravlja Marija Krajina sa suradnicima.

U ordinaciji u Hlebinama opločena je prilazna rampa i dva ulaza te je sanirana lapmerija na zabatima zgrade, dok je u Virju rekonstruiran sanitarni čvor, obojani su zidovi velike čekaonice i u sanitarnom čvoru te je zamijenjena unutarnja stolarija.

Projektu POZDRAV svrha je poboljšati uvjete usluga primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji, a vrijedan je 8.268.710,10 kuna, s time da prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna. Sufinanciranje Europske unije iznosi 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava, koliko je osigurano preko Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ od Europskog fonda za regionalni razvoj, a traje do 11. lipnja 2019. godine.

U projekt su uključene  ordinacije u općinama  Kloštar Podravski, Drnje, Hlebine, Sveti Ivan Žabno, Virje, Gola te Podravske Sesvete, kao i prostori  županijskog Doma zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, u kojima su provedeni manji infrastrukturni zahvati.

U tijeku je postupak  nabave medicinske opreme za ordinacije: dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite te fizikalne terapije i radiologije koju će koristiti koncesionari i zaposlenici  Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana