Magdalena Kranjčić osvojila zlatnu medalju na 6. međunarodnom HIPPO natjecanja iz engleskog jezika

Mlada Križevčanka Magdalena Kranjčić iz Škole za strane jezike „NIKA“, pod mentorstvom Zorana Lončarića, u velikom finalu 6. međunarodnog HIPPO natjecanja iz engleskog jezika, održanog u Italiji, osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Križevci su jedini grad iz Hrvatske koji imao finaliste na pet od šest finala ovog međunarodnog natjecanju, a škola „NIKA“  jedna je od svega tri škole, od njih tri tisuće iz cijelog svijeta,  koja već peti put sudjeluje u velikom finalu.

U  izlučnom krugu natjecanja natjecalo se 21.150 učenika osnovnih, srednjih i škola stranih jezika iz 27 zemalja, a u veliko finale plasiralo se 99 najboljih učenika raspoređenih u pet kategorija, ovisno o uzrastu. Hrvatska je u finalu imala 13 predstavnika, među kojima je bila i Magdalena Kranjčić, koja se natjecala u najbrojnijoj kategoriji HIPPO 1 u kojoj je bilo preko 8.500 prijavljenih učenika. U velikom finalu svi finalisti natjecali su se u višoj razini od one za koju su prijavljeni i bili su testirani kroz četiri vještine: čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

Služba ureda župana