Motivacijskim stručnim skupom otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“

U prostorijama Doma mladih u Koprivnici održan je motivacijski stručni skup te službeno otvorenje natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“ kojemu je prisustvovao župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.

U svom obraćanju župan je uputio zahvalu organizatorima istaknuvši kako je Koprivničko-križevačka županija „ponosan partner i pokrovitelj projekta“. Istaknuvši važnost projekta župan je kazao „ovaj projekt doista doživljavam kao nešto izuzetno vrijedno i značajno za ovu našu sredinu, za ovaj naš prostor“. Također, pozvao je sve vrtiće i škole s područja Županije da sudjeluju u projektu i na taj način potaknu širenje svijesti o vrijednostima prostora i prirode koja nas okružuje.

Pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sanja Putica istaknula je potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja ovom projektu od samog početka njegova provođenja te naglasila činjenicu „kako se ovaj projekt provodi pune 23 godine što govori o vrijednosti projekta“. Projektom se podiže svijest o suživotu čovjeka i prirode te s obzirom na povezanost obrazovnih ustanova s projektom, istaknula je kako „škola nije mjesto samo provođenja strogog plana i programa, škola upravo mora biti mjesto oplemenjivanja“.

Na motivacijskom stručnom skupu prisustvovali su ravnatelji i profesori škola i drugih odgojno-obrazovnih ustanova kojima su prezentirana iskustva škola koje su prethodnih godina sudjelovale na natječaju i pobijedile.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ provodi se u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i Knjižnice i čitaonice Fran Galović, te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada koprivnice. Projektom se promiče isključivo organska poljoprivreda, uzgoj izvornog i domaćeg bilja kao i povratak tradicionalnim vrtovima na području Republike Hrvatske. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, polaznici dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi.

Koprivničko-križevačka županija kao partner projekta poziva sve odgojno-obrazovne ustanove s područja Županije da sudjeluju u projektu prijavom na natječaj koji će biti otvoren do 22. travnja, odnosno Dana planete Zemlje.

Služba ureda župana