Na sastanku s ministrom zdravstva dogovorena nabava uređaja za magnetsku rezonancu i sufinanciranje Tima 2 u Đurđevcu

Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije, u utorak 7. studenoga u Zagrebu je održan sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, kojemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Željko Lacković, ravnatelj Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Teme sastanka bile su proširenje mreže Zavoda za hitnu medicinu, odnosno osiguranje Tima 2 u Đurđevcu te nabava uređaja za magnetsku rezonancu za Opću bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, kao i ostale aktualnosti sustava zdravstva Koprivničko-križevačke županije.

Uređaj za magnetsku rezonancu vrijedan je oko 10 milijuna kuna, a iz Ministarstva je najavljeno kako ga se planira iduće godine osigurati za koprivničku Opću bolnicu. Ministarstvo je također najavilo pomoć u sufinanciranju Tima 2 u Đurđevcu, čiji su troškovi oko milijun i pol kuna.

Služba ureda župana