Održana promocija građevinskih vještina u području energetske učinkovitosti

U prostoru restorana „Vojarna“, a u organizaciji Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci održana je promotivna kampanja „Energetska učinkovitost u pokretu“ i natjecanje u graditeljstvu promovirajući važnost specijalizirane izobrazbe građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu.

Promociji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki koja je istaknula važnost motivacije učenika za upis u deficitarna strukovna zanimanja, ako i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk te Ljiljana Stojsavljević-Križan, stručna savjetnica za energetsku učinkovitost.

 U sklopu kampanje održano je informativno-edukacijsko predavanje u kojem su sudjelovali građevinari iz područja fasaderstva, zidarstva i tesarstva koji su učenicima prenijeli dio svojih znanja.

Kampanja  se provodi u sklopu projekta CROSKILLS s ciljem promocije deficitarnih građevinskih i drugih zanimanja te promocija energetski učinkovite gradnje kako bi se potaknuo interes za obrazovanjem u građevinskim zanimanjima i to putem informativnih predavanja i edukacije o energetskoj učinkovitosti.

Projekt CROSKILLS sastavnica je europske inicijative Build Up Skills te se odnosi na obrazovanje hrvatskih građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti što ojačava kvalificiranost zaposlenih i nezaposlenih radnika, ali i obrtnika.

Na državnoj razini glavni organizator događanja je udruga Hrvatskih proizvođača fasadnih sustava dok se financijska sredstva za provedbu navedenoga osigurana iz fondova Europske unije.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: www.krizevci.hr