Policijska uprava koprivničko-križevačka na međunarodnoj konferenciji predstavila projekt „Siguran prijevoz djece u vozilima“

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza i Agencije za bezbjednost saobraćaja u Banja Luci održana je VI. međunarodna konferencija o sigurnosti prometa u lokalnoj zajednici, na kojoj su po prvi put sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Miron Huljak iz Ravnateljstva policije, Služba za sigurnost cestovnog prometa te Ivanka Vusić iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Konferencija je okupila više od 280 sudionika iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Hrvatske, a predstavljeno je 55 stručnih radova iz područja sigurnosti u cestovnom prometu koji se mogu pročitati u Zborniku radova.

Policijska službenica Vusić prisutne je upoznala je s provođenjem preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ koja se na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodi od listopada 2014.g. u suradnji s tvrtkom BeSafe, udrugom RODA – Roditelji u akciji i Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Koprivničko-križevačke županije. U izlaganju su predstavljeni najvažniji ciljevi preventivne akcije, metode i način provođenja, ostvareni rezultati rada, kao i noviteti u provođenju iste u narednom periodu.

Konferenciji je prisustvovala i članica Udruge RODA Fanita Kukuljica koja je predstavila rad triju autora pod nazivom: „Suradnja policije i nevladinog sektora u sigurnosti djece kao putnika u Hrvatskoj“, osvrnuvši se na suradnju  između Ministarstva unutarnjih poslova i Udruge, način provedbe zajedničkih aktivnosti usmjerenih na zaštiti djece te ostvarene rezultate.

Sluba ureda župana