Predstavnici županija na konstituirajućoj sjednici Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom

U prostorima Hrvatske zajednice županija u četvrtak, 12. srpnja predstavnici jedanaest županija održali su konstituirajuću sjednicu Radne skupine za sustav upravljanja kvalitetom. Inicijativa za osnivanjem ove Radne skupine došla je iz Primorsko-goranske županije, a u ime Koprivničko-križevačke županije članicom je imenovana viša savjetnica-specijalistica za informatičku podršku i informacijsku sigurnost Verica Ujlaki.

Na samom početku sjednice, okupljeni su upoznati s radom četrnaest radnih skupina koje djeluju u sklopu Hrvatske zajednice županija i važnošću njihova doprinosa na razvitak dijaloga među županijama, a zatim se krenulo raspravljati o sustavu upravljanja kvalitetom. Kako bi približio inicijativu, okupljenima je dosadašnji rad na provođenju ISO standarda kvalitete predstavio koordinator kvalitete Primorsko-goranske županije Damir Malenica. Primorsko-goranska županija po ovom je pitanju aktivna od 2010. godine, a Malenica je istaknuo kako je inicijativa za osnivanjem radne skupine pokrenuta s ciljem razmjene iskustava u ovom, za sada još slabije pokrivenom području, te prenošenja dobre prakse.

Većina županija odradila je određene korake u uvođenju ISO standarda i certificiranja, a Koprivničko-križevačka županija uvela je sustav upravljanja kvalitetom 2014. godine po ISO normi 9001.

Okupljeni su pohvalili inicijativu te priliku za međusobnu razmjenu znanja i iskustava, a za voditelja Radne skupine izabran je Damir Malenica iz Primorsko-goranske županije, dok je njegovom zamjenicom imenovana Ivana Čandrlić-Dankoš iz Osječko-baranjske županije.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: hrvzz.hr