Saša Višak osvojio deseto mjesto na 64. svjetskom natjecanju u oranju u Keniji

Najbolji orač Koprivničko-križevačke županije u kategoriji pluga ravnjaka Saša Višak, postigao je odličan rezultat na 64. natjecanju u oranju u Keniji, gdje su se natjecali orači iz 22 zemlje.

Koprivničko-križevačka županija ove je godine osvojila i ekipno prvo mjesto na državnoj razini, a svjetsko natjecanje u Keniji, u oštroj konkurenciji, odvijalo se kroz dva dana. Prvog dana na strništu, u kategoriji pluga ravnjaka, natjecalo se 23 sudionika, a prvo je mjesto pripalo Geneu Gruberu iz SAD-a, drugo Eamonnu Traceyu iz Irske, dok je treći bio Bjame Moller Nielsen iz Danske. Saša Višak osvojio je 13. mjesto. U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, prvi je bio John Whelan iz Irske, drugi Marco Angst iz Švicarske, a treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda.

Drugog dana natjecanja na travi Saša Višak osvojio je odlično deseto mjesto, prvi je ostao Gene Gruber iz SAD-a, drugi Eamonn Tracey iz Irske je, a treći Bjame Moller Nielsen iz Danske. U kategoriji plugova premetnjaka prvi je John Whelan iz Irske, drugi Bob Mehrtens iz Novog Zelanda, a treći YvesThievon iz Francuske.

Natjecanje je otvorio predsjednik Kenije Uhuru Kenyatta, a drugi hrvatski natjecatelj Zoran Piskač nije sudjelovalo jer mu nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr