U Koprivnici otvoreno 6. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama

“Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju.“

U organizaciji Sportske udruge „Veliko srce“ i Specijalne olimpijade Hrvatske, u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici u četvrtak, 30 studenoga otvoreno je 6. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Natjecalo se ukupno 19 udruga i centara iz cijele Hrvatske, a kako je poručila predsjednica Udruge „Veliko Srce“ Silvija Kovač, broj zainteresiranih svake se godine povećava. Cilj natjecanja je uključiti osobe s intelektualnim teškoćama u sport i rekreaciju, a od domaćih natjecatelja, osim članova „Velikog srca“, sudjelovali su i polaznici Centra „Podravsko sunce“.

Zamjenik Ljubić natjecateljima je poželio mnogo sportskog uspjeha i dobre zabave, ujedno zahvalivši organizatorima na trudu koji ulažu svake godine, a prigodnim se riječima obratila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Specijalna olimpijada Hrvatske je nacionalni sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema načelima i pravilima međunarodne organizacije Specijalne olimpijade i propisa Republike Hrvatske koji uređuju pitanja sporta osoba s intelektualnim teškoćama. Kroz Specijalnu olimpijadu osobama s intelektualnim teškoćama daje se prilika da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva, a također promiče razumijevanje, prihvaćanje i integraciju ljudi sa i bez intelektualnih teškoća i to u više od 170 zemalja.

Prisega sportaša Specijalne olimpijade glasi: “Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju.“

Služba ureda župana