U Novigradu Podravskom održana početna konferencija projekta energetske obnove Dječjeg vrtića „Fijolica“

U srijedu, 14. veljače u Novigradu Podravskom održana je početna konferencija projekta energetske obnove Dječjeg vrtića „Fijolica“, koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a temeljem prijave na natječaj Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Projekt je ukupno vrijedan 703.987,71 kuna, od čega je 63,8% sufinancirano europskim sredstvima, a obuhvaća postavljanje toplinske ovojnice objekta te zamjenu stolarije, kao i energetski pregled zgrade nakon završetka radova. Time će objekt prijeći iz energetskog razreda E u energetski razred C, uz godišnju uštedu energije od 57%.

PORA je sudjelovala u pripremi ovog projekta kao stručna i savjetodavna pomoć, u okviru provedbe programa Jačanja kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji, a nakon uvodnih riječi i kratke prezentacije projekta od strane projektanta Vedrana Petrovića, održan je prigodni dječji program.

Konferenciji su prisustvovali ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, ravnateljica vrtića Sanjica Vanđija, načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek, voditeljica odjela za razvojne projekte u PORA-i Senada Ranilović, predstavnici Općinskog vijeća Općine Novigrad Podravski te udruga s područja Općine.

Služba ureda župana