U Osnovnoj školi Braće Radić održana poetsko – glazbena večer povodom Međunarodnog dana poezije 2018.

Učitelji i učenici OŠ „Braća Radić“ Koprivnica njeguju poetski izričaj. O naklonosti i ljubavi prema poetskom izričaju svjedoče brojni uspjesi na literarnim natječajima, ali i izniman interes za kazivanje poezije na smotri LiDraNo. Upravo je velik odaziv učenika na školskoj razini smotre bio poticaj knjižničarki i učiteljicama da upriliče ovakvu svečanost s ciljem slavljenja i stvaranja poezije.

UNESCO je 21. ožujka proglasio Međunarodnim danom poezije, „praznikom” poezije. Dana 21. ožujka 2018. s početkom u 17:00 sati u predvorju OŠ „Braća Radić“ Koprivnica nastupali su učenici OŠ „Braća Radić“ Koprivnica kazivavši pjesme poznatih dječjih pjesnika te učenici Osnovne škole „Braća Radić“ koji su ujedno i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić koji su pokazali svoje umijeće sviranja različitih instrumenata.

Posebni gosti ove večeri poezije bili su gospođa Tatjana Međimorec, učiteljica koja piše poeziju te je autorica zbirke poezije „Moć riječi“ i Benedikt Šimun Kopričanec, učenik OŠ „Đuro Ester“ i talentirani mladi glazbenik.

Bila je to ugodna poetsko – glazbena večer koja nas je podsjetila da su pjesnici zaista čuđenje u svijetu, oni čuju i vide više od ostalih „običnih“ ljudi.

Adrijana Hatadi, OŠ Braća Radić