U sklopu upoznavanja s lokalnim gospodarstvom, Predsjednica obišla proizvodne pogone tvrtke Rasco

Tijekom svog drugog dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, zajedno sa županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom i suradnicima posjetila je Općinu Kalinovac i tvrtku Rasco, gdje se susrela s čelnicima tvrtke i obišla proizvodne pogone.

Uz načelnika Općine Danijela Zvonara, predsjednicu su dočekali i vlasnik Rasca Darko Paviša te predsjednik Uprave Ivan Franičević te joj predstavili djelovanje tvrtke, koja preko 70-tak linija proizvoda izvozi u 36 svjetskih zemalja, a ima i 40 distributera te 5 vlastitih podružnica. Tvrtka broji i 350 zaposlenih, redovito osigurava stipendije za studente, a ima i 39 naučnika koji u njihovim pogonima stječu korisna iskustva, što doprinosi obrazovnoj reformi koja teži većem udjelu praktične nastave za strukovna zanimanja, što je Predsjednicu posebno zainteresiralo.

U sklopu obilaska proizvodnih pogona, Predsjednica je imala priliku doznati nešto više o integriranom procesu proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom te joj je predstavljeno malo univerzalno vozilo MUVO, čija je proizvodnja započela 2012. godine, a namijenjeno je poslovima održavanja komunalne infrastrukture u urbanim područjima.

Služba ureda župana