Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec predstavljale Koprivničko-križevačku županiju na konferenciji o razvoju učitelja budućnosti

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, u četvrtak, 7.studenoga  u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je godišnja Etwinning konferencija s radnim naslovom – ZA RAZVOJ UČITELJA BUDUĆNOSTI. Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec,  Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica sudjelovale su u radu konferencije kao jedine predstavnice Koprivničko-križevačke županije, među dvjestotinjak odabranih djelatnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Republike Hrvatske.

Konferencija se sastojala od dva dijela, a temama je bila namijenjena početnicima odgojno-obrazovnih ustanova u području Etwinninga. Prvi dio obuhvaćao je prezentaciju primjera dobre prakse uspješnih i posebno nagrađenih Etwinning projekata, te predavački dio koji je imao za cilj upoznati sudionike s načinima i mogućnostima koje pruža platforma Etwinning koja je zapravo korak prema kreiranju i realizaciji Erasmus+ projekata, a specifična je po tome što se sve odvija u online okruženju, točnije, Etwinning je zajednica škola u cijeloj Europi.

U drugom dijelu konferencije sudionici su bili podijeljeni u tri različite radionice kroz koje su praktično učili o primjenama pojedinih “dijelova” Etwinning sadržaja na spomenutoj platformi.

Budući da Osnovna škola Koprivnički Ivanec već nekoliko godina sudjeluje u Etwinning aktivnostima i projektima, više puta su aktivnosti koje su učitelji provodili, nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete Etwinning projekata, te je ove školske godine pokrenula novi Etwinning projekt – kao dio svog školskog projekta – Upoznajmo druge kulture – Let’s meet other cultures.

Sudjelovanje na konferenciji je bilo iznimno korisno, poučno i primjenjivo, što u radu na spomenutom projektu u kojem su uz OŠ Koprivnički Ivanec i partnerske škole iz Turske, Rumunjske i Italije, što u priprema za buduće izazove kroz prijavu projekata u Erasmus+ program.

Tekst i fotografije: Renata Glavica

Služba ureda župana