Udruga osoba s invaliditetom Križevci predstavila projekt „Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 30. siječnja prisustvovao je početnoj konferenciji u Multimedijalnoj dvorani križevačke Gradske knjižnice Franjo Marković na kojoj je Udruga osoba s invaliditetom Križevci predstavila projekt „Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama“.

Udruga projekt provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Križevci, uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a o planiram aktivnostima i ciljevima govorio je predsjednik Udruge Petar Gatarić. Istaknuvši kako je glavni cilj uspostava koordiniranog sustava pomoći starijim osobama s invaliditetom, predsjednik Gatarić dodao je kako se u sklopu toga želi osigurati besplatna usluga prijevoza starijih osoba s invaliditetom koje žive u ruralnim područjima okolnih općina Sveti lvan Žabno, Gornja Rijeka, Kalnik i Sveti Petar Orehovec.

Zamjenik Ljubić pohvalio je Udrugu na svemu što čini u brizi za osobe s invaliditetom, kojima na ovaj način pomaže lakšem uključivanju u lokalnu zajednicu i besplatnim im prijevozom osigurava sudjelovanje u društvenim i drugim aktivnostima, što im je prijeko potrebno. Posebno je važno što se starijim osobama omogućava bolja dostupnost medicinskih usluga, primjerice odlazak liječniku ili na specijalističke preglede, ali i rješavanje statusnih pitanja, odlazak na sud, u ljekarnu ili nabavu namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradskim ustanovama i slično.

Korisnici projekta su starije osobe s invaliditetom ili kroničnom bolešću, koje žive same, korisnici socijalne skrbi s ruralnog područja i umirovljenici, a početnoj konferenciji još su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi u ime Grada Križevaca te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr