Udruga Roma „Korak po korak“ na okruglom stolu predstavila svoj poljoprivredni projekt

Udruga Roma „Korak po Korak“ u srijedu, 27. rujna u Koprivnici je održala okrugli stol na temu pilot projekta poljoprivredne djelatnosti uzgoja krastavaca, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik je kazao kako Županija financijski podržava rad Udruge, kao i Vijeća romske nacionalne manjine, te je uputio čestitke na projektu koji u značajnoj mjeri doprinosi zapošljavanju Roma i njihovoj integraciji u lokalnu zajednicu. Zajedno sa suradnicima, zamjenik je u kolovozu obišao proizvodne površine te pohvalio radnike na stručnosti i predanosti poslu.

Predsjednik Udruge Franjo Horvat kazao je kako su uspjeli proizvesti 30 tona krastavca u dogovoru s Podravkom, koja ih otkupljuje, te je dodao kako planiraju proširiti projekt i na druge općine i omogućiti zainteresiranim romskim obiteljima vlastite plantaže.

Podršku projektu izrazili su i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, predsjednici drugih romskih udruga te predstavnici Podravke.

Služba ureda župana