Zamjenik Ljubić izabran za predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije

U prostorima PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja u četvrtak, 30. studenoga održane su sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, kojima je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Jedna od točaka dnevnog reda bio je prijedlog novog vodstva, gdje je za novog predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije izabran zamjenik Ljubić, a za njegove zamjenice ravnateljica PORA-e Melita Birčić, kao predstavnica Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ured Križevci Vesna Kuterovac.

Članovi Upravnog odbora i Skupštine dobili su i informaciju o aktivnostima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje tijekom 2017. godine. Početkom godine održana je info radionica u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te su organizirani radni sastanci s ciljem dogovora o potencijalnim partnerstvima i pripremi projektnih prijedloga, a zatim su u srpnju kandidirani projektni prijedlozi „Partnerstvo za sve 2“ nositelja PORA-e i „Želim biti majstor“ nositelja HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i projektnih partnera na poziv „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, ukupne vrijednosti preko 2,7 milijuna kuna.

Stanje nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije prezentirala je v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac, naglasivši kako se nezaposlenost u listopadu ove godine smanjila za 29,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije broji 26 članova predstavnika Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gospodarstvenika, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva.

Služba ureda župana