Zamjenik Ljubić sastao se s ravnateljima strukovnih škola, gospodarstvenicima i predstavnicima institucija na temu upisa u srednje škole

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 15. svibnja održan je još jedan u nizu sastanaka s ravnateljima strukovnih škola, gospodarstvenicima i predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na temu plana upisa u srednje strukovne škole prema potrebama županijskog gospodarstva u školskoj godini 2018./2019.

Sastanak je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je govorio o aktivnostima plana promocije strukovnih zanimanja, gdje je naglasio kako se portal „Promocija strukovnih zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji“ nalazi u završnoj fazi, a na njemu će učenici i roditelji moći doznati sve pojedinosti o upisima, zanimanjima, stipendijama i ostalim mogućnostima. Na inicijativu Županije i u suradnji s HGK ŽK Koprivnica, županijskom Obrtničkom komorom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Križevci, ravnateljima i gospodarstvenicima mnogo se radilo na pripremi upisa u skladu s potrebama županijskog gospodarstva, a popularizacija strukovnih zanimanja planira se nastaviti i kroz direktni kontakt s učenicima i roditeljima.

Plan je da se sljedećih tjedana u 18 osnovnih škola kojima je osnivač Županija te u šest kojima su osnivači gradovi održe prezentacije zanimanja učenicima završnih razreda kako bi im se pružile sve potrebne informacije, a o tome što ih očekuje na radnom mjestu govorit će i sami gospodarstvenici.

Služba ureda župana