Zamjenik Sobota na sastanku Podravke o predstavljanju mogućnosti otkupa povrća, voća i žitarica

U organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac u petak, 23. veljače u Kalinovcu je održan radni sastanak na kojemu je stručni tim za poljoprivredu tvrtke Podravka d.d. predstavio mogućnosti otkupa proizvoda poljoprivrednih zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za potrebe industrijske prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2022 godine.

Sastanak je prvenstveno bio namijenjen stanovnicima općina Kalinovac, Podravske Sesvete, Ferdinandovac i Novo Virje, ali i svima zainteresiranima, a okupljenima se obratio zamjenik župana Darko Sobota, koji je naglasio važnost okretanja naše najveće prehrambene industrije lokalnim proizvođačima. Inicijativu povezivanja Podravke i lokalnih poljoprivrednika Županija je prepoznala i podržala od samog početka, a iz Podravke poručuju kako već ove godine planiraju ugovoriti više od 90% sirovina na domaćem tržištu.

Zahvaljujemo tvrtki Podravka što je prepoznala potrebe naših vrijednih poljoprivrednika i kvalitetu njihovih proizvoda koje želi otkupiti. Obzirom na širenje svojih kapaciteta, ta će inicijativa biti na korist, ne samo Koprivničko-križevačke županije, nego i cijele regije, a upravo je ovaj sastanak u Kalinovcu jedan od brojnih koje je Podravkin stručni tim održao diljem Hrvatske. I nadalje ćemo podržavati sve inicijative koje vode revitalizaciji hrvatske poljoprivrede, veselimo se što će se našim poljoprivrednicima olakšati proizvodnja, plasman i naplata te vjerujemo kako ćemo zajedničkim naporima vrlo brzo stići do pozitivnih rezultata i bolje perspektive hrvatske poljoprivrede.“, dodao je zamjenik Sobota u svom obraćanju.

U ime Podravke obratio se direktor poljoprivrednog sektora Zdravko Dimač koji je predstavio planove tvrtke „glede dugoročne suradnje s poljoprivrednicima“, kojima je zahvalio što su prepoznali „važnost ove inicijative i Podravku kao ozbiljnog partnera u svom poslovanju“.

Uz direktora Dimača, Podravkin tim sastojao se od pomoćnika direktora sektora za poljoprivredu Gorana Kovačića, direktora nabave poljoprivrednog sektora Zlatka Đelekovčana te voditeljice općih poslova Nikoline Jelavić koji je održao prezentaciju za sudionike sastanka o mogućnostima ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i ostali zainteresirani, a sve u cilju povećanja zaposlenost i proizvodnje.

Zamjenik Sobota ujedno je informirao okupljene o aktualnim županijskim javnim pozivima i natječajima koji se tiču poljoprivrednog sektora i to: Javnom pozivu vlasnicima zemljišta bez prava lova, Javnom pozivu za poticanje novih višegodišnjih nasada, Javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga za djelatnosti gospodarstvo, poljoprivreda i ruralni razvoj u 2018. godini, Javnom pozivu za županijske izložbe i sajmove, Javnom pozivu za potpore male vrijednosti za zdravlje i jačanje genetskog potencijala u stočarstvu, Javnom pozivu za sufinanciranje rashoda jedinica lokalne samouprave za dezinsekciju, Javnom pozivu za potpore male vrijednosti za postizanje standarda ekonomske veličine – poljoprivreda, Javnom pozivu za subvencije poljoprivrednicima– izrada dokumentacije za legalizaciju izgrađenih gospodarskih objekata u poljoprivredi, Javnom pozivu za potpore male vrijednosti za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, Javnom pozivu za poticanje istraživanja i razvoja poljoprivrede, Javnom pozivu za poticanje osiguranja u poljoprivredi, Javnom pozivu  za potpore male vrijednosti u pčelarstvu, Javnom pozivu za potpore male vrijednosti obrtnicima – stjecanje znanja i vještina, Javnom pozivu za županijske obrtničke i gospodarske sajmove i Javnom pozivu za poticanje izgradnje gospodarskih građevina sufinanciranjem glavnih građevinskih projekata javnog i privatnog sektora.

Služba ureda župana