Zamjenik Sobota prisustvovao petom memorijalnom susretu hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata

I ove godine u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Peteranec u Vatrogasnom domu u Peterancu održan je peti memorijalni susret hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata.

Ovim susretom obilježen je spomen na hrvatske branitelje Željka Hojsaka, Dražena Takaća i poginulog Miroslava Blažeka kao i na sve preminule branitelje koji su dali svoj život za Republiku Hrvatsku, a susretu je pored brojnih gostiju i uzvanika prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota.

Susret je započeo natjecanjem u različitim disciplinama, a nakon natjecanja za sve dragovoljce i branitelje Domovinskog rata održana je i sveta misa u crkvi sv. Petra i Pavla u Peterancu. Potom je uslijedilo druženje i svečani ručak pri čemu je načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić izrazio veliko zadovoljstvo na ovako velikom broju okupljenih ljudi te pohvalio rad Udruge kao i njezinog predsjednika Zvonka Milasa. Prisutnima se obratio i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković zahvalivši svima na dolasku te je ujedno dodao da mu je izuzetna čast „stajati ovdje pred svim ovim braniteljima koji su stvorili i obranili hrvatsku domovinu“.

Zahvalu svim braniteljima i svima koji su zaslužni za stvaranje Republike Hrvatske uputio je i zamjenik Sobota naglasivši: „Izuzetno mi je drago što Koprivničko-križevačka županija ima čast već pet godina biti suorganizator ovog memorijalnog susreta. Sigurno da mi koji smo dali svoj doprinos u stvaranju Republike Hravtske smo izrazito ponosni na našu državu, ona je naša i moramo ju voljeti i graditi da bude još i bolja u budućnosti.“

Prigodne riječi uputio je i Damir Felak nakon čega su dodijeljene zahvalnice, pehari kao i povelje za dugogodišnju, nesebičnu podršku i pomoć u radu te promicanju vrijednosti digniteta Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Služba ureda župana