Županijska turistička zajednica održala radni sastanak s nositeljima standarda Okusi Podravine i Okusi Prigorja

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 24. svibnja održan je radni sastanak nositelja standarda Okusi Podravine i Okusi Prigorja s predstavnicima županijske Turističke zajednice i tvrtke DMK Vall 042 iz Varaždina koja je nositelj projekta Okusi Hrvatske tradicije.

Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nositelja standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.

Kriterije za dobivanje standarda Okusi ispunilo je 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije, a na sastanku su nositeljima standarda prezentirane aktivnosti koje se planiraju u sklopu daljnjeg razvoja projekta, poput dana otvorenih vrata za turiste, povezivanje sa značajnim nacionalnim subjektima na promociji Okusa, zajednički nastupi na Špancirfestu u Varaždinu i Danima hrvatskog turizma na Hvaru, izrada zajedničkog kataloga i zajedničkih paket aranžmana.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev prezentirala je projekt predstavljanja nositelja standarda okusa na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima pod nazivom Okusi Podravinu i Prigorje, a kraju radnog dijela sastanka nositeljima standarda okusi podijeljene su novodizajnirane info table za objekte.

Služba ureda župana