Atraktivne utrke i najbolji motociklisti na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Kozarevcu

Moto klub “KARAS TEAM” iz Kozarevca, Općina Kloštar Podravski i Turistička zajednica područja „Dravski Peski” bili su organizatori utrke Otvoreno prvenstvo Hrvatske koja je održana u četvrtak, 31. svibnja na Karasovom brijegu u Kozarevcu.

Utrku je podržala i Koprivničko-križevačka županija i županijska Zajednica sportova, a motocikliste i publiku pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, dok su prigodne riječi uputili i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te tajnik AMK Križevci i predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost na cestama Stjepan Peršin.

Na spektakularnim utrkama nastupili su najbolji hrvatski vozači te gosti iz inozemstva, njih oko 120, a najboljima u klasi B-250 pokazali su se Tomislav Bermanec. Krunoslav Ivanović i Dinko Folnović, koji su podijelili prvo mjesto u klasi B-Open, dok je HR MX2 osvojio Nikola Hranić. Alex Novak bio je najbrži u HR MX50J, klasa HR MX65J pripala je Šimunu Ivandiću, HR MX85J Patriku Ujčiću, HR MXOPEN Matiji Kelavi, a u kategoriji quadova najbrži je bio Damjan Brinovšek. Danko Braim bio je najbolji u HR VET A klasi.

Organizator utrke i predsjednik kluba Karas Team Antun Karas kazao je kako je ovo  15. godina utrke, a važno je spomenuti kako staza Karasov brijeg ima i europsku licencu te je prepoznato u Hrvatskoj i Europi kao mjesto na kojem se voze vrhunske utrke.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr