Banjalučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica boravio u službenom posjetu Koprivnici

Banjalučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica u petak, 27. travnja boravio je u službenom posjetu Koprivnici, gdje u Gradskoj upravi održan radni sastanak koju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na radnom sastanku još su sudjelovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kao domaćin, voditelj studija Europske akademije Banjalučke biskupije Frano Piplović, predstavnici župa s područja Koprivnice, saborski zastupnik Mladen Mađer te predstavnici HGK Županijske komore Koprivnica.

Gradonačelnik Jakšić kazao je kako je susret prilika za razmjenu informacija i iskustava, dok je zamjenik Ljubić zahvalio biskupu Komarici na posjetu te na predstavljanju života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Koprivničko-križevačka županija na raspolaganju vam je za svu potrebnu podršku, pri čemu je važno spomenuti dugogodišnju suradnju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebno u gospodarskom smislu kroz Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru. Kako bi dodatno unaprijedili naše odnose, uključili smo se u projekt „Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u Bosni i Hercegovini“ kojim želimo doprinijeti ostanku hrvatskih obitelji na tom području.“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Biskup Komarica zahvalio je na gostoprimstvu te se osvrnuo na situaciju Hrvata u Bosni i Hercegovini, dodavši: „Drago mi je što sam u vama susreo ljude koji se ne zadržavaju samo u granicama svojeg grada i županije, nego imate otvoreno srce i za vaše sunarodnjake koji se nalaze u egzistencijalno neizvjesnoj situaciji. Zahvalni smo i za najmanju pomoć, a ovaj susret je buđenje nove nade za suradnju.“

Nakon radnog sastanka, biskup je služio svetu misu u župnoj crkvi sv. Nikole, kojoj je prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a zatim je u Gradskoj vijećnici održano predstavljanje knjige “Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski”, autora biskupa Komarice i njemačkog katoličkog novinara Winfrieda Gbureka, kao i knjiga “Prešućivani zločin” i “Briševački mučenici”.

Služba ureda župana